arabayla Almanya’dan Türkiye’ye gitmek ve geri dönmek

Aslında bu yaz için yaptığım planlar daha farklıydı ama bir bakıyorsunuz değişmiş düşünceleri insanın, bakışı farklılaşmış. Ben de değiştirdim, farklılaştırdım tüm planları atladım arabaya ve yola koyuldum Türkiye’ye doğru.

İlginç hikayelerim, şehirlerden fotoğraflarım, anlarım, gözlerimi kapatınca beliren saniyelerim, dakikalarım, sohbetlerim, yeni kazandığım taze deneyimlerim var..

İşte izlediğim rotayı gösteren harita, burada mavi ile işaretliler başlangıç ve bitiş noktam olan şehir Stuttgart, sarı ile işaretliler konakladıklarım, yeşil ile işaretli olanlarda vakit geçirdiğim şehirler.

Almanya’dan Türkiye’ye gitmek bilindiği gibi hiç de yeni değil ancak konu hakkında küçük bir araştırma yaptığınızda edindiğiniz bilgiler kulaktan dolma, bazen doğru bazense yanlış okuyorsunuz, insan yaşamadan bilemiyor.

* Türkiye – Avusturya: arasında durduğunuz her yerde insanlar sizinle Türkçe konuşabilecekler, bunda sizce Osmanlının mı etkisi var yoksa kamyoncularımızın mı? 🙂
* Avusturya: Bu ülkede araba sürmek resmen bir keyif! Vaktiniz olursa tüm Avusturya’yı gezin.
* Slovenya: AB’yi buradan doğu batı diye ikiye ayırabilirsiniz.
* Hırvatistan: üzerinden giderken yolları beğeneceksiniz, marketlerde Tofita var. Kent ve Eti ürünleri raflarda.
* Sırbistan: Nis’i geçtikten sonra, güney sınırına kadar yolunuzun sağında solunda hep minareler yükselmiş köyler göreceksiniz. 🙂
* Makedonya: Fatih Sultan Mehmet köprüsü, üsküp kalesi ve milenyum haçı hepsi bir arada Üsküpte karşınızda.
* Yunanistan: malesef iflas etmiş, bir sınır görevlisi 5 euro aldı, hem de 10 numara Türkçe konuşarak.
* Bulgaristan: üzerinden giderken 24 saat boyunca “kaşar peyniri” satın alabilme olanağınız var, su bulamasanız bile kaşar peyniri bulacaksınız 🙂

Avusturya, Slovenya ve Bulgaristan’da otobanları kullanmak için Vignette (taşıt pulu) satın almak ve ön cama yapıştırmak zorundasınız. Hemen sınırdan geçerken satış büroları var (Bulgaristan’da direk sınırdan satın almalısınız, otoban yok ama neye topluyorlar bilemiyorum) eğer kaçırdıysanız benzinliklerden de satın alabilirsiniz. Benim aldıklarımın fiyatları şöyleydi, Avusturya 10 günlük 8€, Slovenya 7 günlük 15€, Bulgaristan 7 günlük 5€. Hırvatistan’da otoban ücretleri, Türkiye’deki eski kartlı sistem gibi toplanıyor, toplam 15€ ödedim. Sırbistan’da benzer toplam 15€ ödüyorsunuz. Makedonya’da da 2şer 2şer topluyorlar, otoban ücretlerini.

Eğer direk Türkiye’ye gitmekse hedef gurbetteki vatandaşlarımız gibi yola iki-üç şoförle çıkacaksınız, değişe değişe süreceksiniz ve 24 saat içinde Türkiye’desiniz. Aksini yapan gurbetçi vatandaşlarımızı petrol istasyonlarında arabaların içlerinde ya da dışında yere kıvrılmış uyuyor bulabilme imkanınız var. 🙂

Ben her gece bir şehirde konakladım, gerçekleştirmek istediğim emellerime şehirleri gezme dahil olunca haliyle, sabah uyan kahvaltı yap 9 gibi otelden çık, 12-13’e kadar şehri gez sonra diğer şehre doğru yola çık. Planlar bazen aksıyor, her şehir bir süpriz yapıyor size. Benim tavsiyem yol üzerindeki her şehre en az 2 gün ayırmanız, güzel güzel gezmeniz, hergün araba kullanmakta haliyle insan bir hemen geçmeyen bir yorgunluk yaratıyor.

Almanya, Bodrum arasını 5 günde, Ankara Almanya arasını ise 3 günde katettim. Dönerken her gün ~950km yol gidince haliyle bir kaç günde kendime gelmek, dinlenmek için geçirmek ihtiyacı duyuyorsunuz.

Vakit bulursam bir kaç resim ve video ekleyeceğim. (edit 02.06.2016 – 5 sene olmuş hala eklememişim, ne derseniz sizce artık vakti gelmedi mi?) 😀

*** ekleme 06.06.2016 – Söz verdiğim gibi artık yol videosunu eklemenin zamanı geldi, bu video sayesinde ülkelerdeki yol durumlarının nasıl olduğunu da anlama imkanınız olacaktır.
*** ekleme 19.06.2016 – İlk video güzergahı Almanya’dan Türkiye’ye şeklindeydi. Bugün sizin için dönüş videosunuda ekledim, bu ikinci videonun güzergahıda Türkiye’den Almanya’ya şeklindedir. Hepinize iyi seyirler dilerim.

Almanya’dan Türkiye’ye

Almanya > Avusturya > Slovenya > Hırvatistan > Sırbistan > Makedonya > Yunanistan > Türkiye

Türkiye’den Almanya’ya

Türkiye > Bulgaristan > Sırbistan > Hırvatistan > Slovenya > Avusturya > Almanya

Bu yazıyı beğendiniz mi? Diğer yazılarıma da göz atabilirsiniz.

Almanya’dan Türkiye’ye Yol – Türkiye Yolu

Almanya’da Yollar

Almanya’da Vizeler

Almanya’da Oturma İzni

Almanya’da Çalışma İzni

Almanya’da Ehliyet

Almanya’da Günlük Yaşam

Almanya’da Yemek Kültürü

Almanya’da Toplu Taşıma

Almanya’da Sigorta

Almanya’da İletişim

Almanya’da Taşınma

Almanya’da Telif Hakları

Almanya’da Bisiklet Sürerken Dikkat!

Almanya’da TV’de Sinema

61 comments

  1. Selam Dost.

    Ben de Finlandiya’dan dusunuyorum seyahat etmeyi. Ailemi alip gidecegim. En son Istanbul Ataturk havalimaninda ailece cektigimiz rezillikler ve kotu deneyimler bu karari almama vesile oldu. Finlandiya’dan Hollanda’ya ugrayacagim. Orada annem yasiyor. Hollanda’dan da Almanya’ya gecip bir gurbetci kafilesini takip etmeyi dusunuyorum. Ulkelerdeki otoban ucretleri, biletleri satin alabilecek kontrol noktalarini detayli bilgilendirirsen sevinirim.

  2. Selam üstat,

    Finlandiya’dan Almanya’ya kadar olan kısım ne kadar tutar bilemiyorum. Ama İsveç’ten Almanya’ya geçerken eğer köprüyü kullanırsan 60€ gibi bir ücret var, ya da feribot ile gelirsen o da 45€ civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.

    Almanya’da otoban ücreti yok.
    Avusturya’da otoban ve tüneller için (min 10 günlük) sticker: 10€
    Slovenya’da otoban ve tüneller için (min 7 günlük) sticker: 15€
    Avusturya ve Slovenya’da seçeceğin yola göre ek tünel ücretide ödeyebilirsin.
    Hırvatistan’da gişelerde ödemeler yapıyorsun: Toplamda 15€
    Sırbistan’da gişelerde ödemeler yapıyorsun: Toplamda 15€
    Makedonya’da gişelerde ödemeler yapıyorsun: Toplamda 8-10€ gibi birşey
    Yunanistan’a girerken gümrük kapısında rüşvet istiyorlar 5€
    Bulgaristan’da yollar için (min 7 günlük) sticker: 5€

    Toplamda da 70-80€ gibi bir ücret ödeyebilirsin.

    Sana tavsiyem Almanya – Avusturya – Slovenya – Hırvatistan – Sırbistan – Makedonya – Yunanistan – Türkiye güzergahını kullanman, Bulgaristan’a hiç uğrama derim.

  3. Selam bende stockholmdan (isvec) turkiyeye gitmeyi dusunuyorum hic arabayla gitmedim gidis gelis ne kadar masraf olur tahminen kopru ve sinir. ve yol guzergahi nerelerden gidersem daha hizli ulasabilirim… bunun icin nasil bir navigasyon almam lazim…
    bilen varsa yanitlarsa memnun olurum tesekurler simdiden

  4. Selam üstat,

    Eğer Almanya üzerinden gitmeye karar verirsen o zaman İsveç’ten direk Almanya’ya arabalı feribotla gelmelisin ancak feribot ücreti ne kadar tutar bilemiyorum. Karayoluyla, Danimarka’dan Almanya’ya geçerim diyorsan o zaman Malmö’den Kopenhag’a geçeceksin sonra Danimarka’nın güneyin Almanya’ya Lübeck’e gelirsin ordaki arabalı feribotun ücreti 2-3 sene evvel 80 € gibi birşeydi. Başka bir alternativde Flensburg’a gelirken köprüyü kullanmak (o zaman feribota binmene gerek kalmıyor) o zaman 35-40 € gibi bir ücreti olması gerekli.

    Almanya’da otobanlar ücretsiz dolayısıyla yukarıda vermiş olduğum ücretler ile Almanya’ya gelirken ödeyeceğin parayı toplarsan sanırım aşağı yukarı toplamı elde edebilirsin.

    İyi yolculuklar.

  5. arkadaslar ben temmuzun sonunda yola cikacagim yani 26 da allah nasip ederse 26 temmuz 2013 cuma gunu egerki yollari bilmeyen ilk gidecek arkadaslar varsa bana esliik edebilirler ben krefeldden cikiyorum yola almanya krefeld

  6. selam arkadaslar benim sorum su ,bu yolu tamamiyle navigosyanla gitmek mümkünmü.ben duisburg Almanyadan cikicam yola .ve mümkünse navigasyona ülke ülke mi vermem gerek yolu .yada ülkelerin gümrüklerinimi.vermeliyim. bu konuda yardim ci olacak arkadas varmi.ayrica ülkekerin gümrüklerini nasil varicez navide böyle bisey varmi..navi tom tom 1000 live aldim özellikle bunu tavsiye ettiler . tesekkürler..

  7. Selam ben iGo kullanarak Türkiye’ye kadar gittim. Türkiye’de gideceğin noktayı navigasyona yazman yeterli olacaktır. Ancak navigasyon sana 2-3 farklı rota çizebilir, benim önerim Yunanistan üzerinden gitmen, şimdiden iyi yolculuklar. Birde yola çıkmadan önce Navigasyon cihazında ülkelerin yüklü olup olmadığından emin olman.

  8. Mehaba arkadaslar
    27.7.2013 yolculugumuz Hollanda Turkiye ,,, yunanistan uzerinden ipsala giris.
    Herkese iyi yolculuklar,

  9. Selam arkadaslar
    BEn belcikadan 8 temmuzda yola cikmayi dusunuyorum
    Ilk planda
    Belcika
    Almanya
    Avusturya
    Macaristan
    Sirbistan
    Makedonya
    Yunanistan
    ipsaladan Turkiye vardi
    Simdi okuyunca goruyorum
    Belcika-Almanya-Avusturya-Slovenya_hirvatistan-Sirbistan_makedonya Yunan ve Turkiye daha mantikli gibi

    Siz hangisini tavsiye edersiniz
    Ilk defa gidicem
    Ilk tercihte makedonyada budabestede konaklamak gece orada uyulmak vardi
    simdi Hirvatistan gorunce Zagrepte gece konaklayip sonrasinda Turkiye diyorum

    Bilgi paylasimi yaparsaniz sevinirim

  10. serkan kardes bizim seninle cikis tarihimiz ayni. yanliz ilk yolculugum olacagi icin hani belki beraber gitme imkanimiz olursa cok sevinirim. göppingen almanya. cikis tarihim 26.07.2013 aksami insallah nasip olursa cikmak istiyorum. bana cevap yazarsan sevinirim . saygilar fikret…

  11. Merhaba arkadaslar!
    Ben Deniz almanyadan Dortmund ülkesinden 23.8.2013 yola cikacam ilk yolculugum oldugu icin bir veya iki yolcu Arkadas ariorum.
    Tel. 0157 30064638

  12. ARKADASLAR BEN LONDRADAN TURKIYEYE GIDECEGIM SIGORTA SIRKETIMI GREEN CARD ICIN ARADIM FAKAT BANA SIGORTAMIN TUM NU ULKELERDE GECERLI OLDUGUNU BUNA IHTIYACIM OLMADIGINI SOYLEDI BENDE SIGORTA BILGILERIMI OKUDUM VE GIDECEGIM GUZARKAHDA KI TUM ULKELER TURKIYE HARIC VAR ISIMLERI ,YINEDE SIZE BIR SORAYIM DEDIM HALA BU GREEN AKRTA IHTIYACIM VARMI LUTFEN BANA YAZIN.TESEKKURLER

  13. merhabalar

    benim sorum cok cok baska
    giden arkadaslar soruyrum
    belcika antwerpen den yola ciktigimda turkiyeye hangi ulkelerden ve kac tunelden geciyorum, yani en uzun tunel kac km?
    bende yuksek dozda tunel korkusu var, bilgillenmeden yola cikmiyacagim
    bazilari tunel yok ucurum var diyor, bazilarida ucurum yok cok tunel ve cok uzun tuneller var diyor
    10 sene oldu gidemedim vatana cildiricam nerdeyse,
    ltfn bana ayrintili olarak mailime yazarmisiniz ucurumlumu yollar, vede cokmu uzun tuneller kac km? simdiden tesekkurler,,
    mail adresim
    yakamoz458@hotmail.com

  14. Green card hakkında Eğer sigortan Türkiye hariç diyorsa mecbur yaptırmak Zorundasın yoksa CEZA var

  15. Slm arkadaslar ben isvicreden turkiyeye gitmek istiyorum bu konuda burdan giden arkadaslar varmi 01.09.2013 yolculuk

  16. Slm arkadaslar Ben 25.09.2013 türkiyeye arabayla yola cikicam.o tarihte giden arkadaslar varsa beraber gidebiliriz.bu benim Tel numaram
    Tel 015775887179

  17. çifte vantandaşım türkiyede ticaretle uğraşıyorum.almanyaya bir yıldan sonra uçakla gittim dönüştede bir araba aldım kemptenden sabah 6 da yola çıktım hiç bir sıkın tı yaşamadan bulgaristana kadar geldim bulgara girerken polis durdurdu ve 30 euro rüşvet aldı.ve sofya girişinde yavaş gitmemi polis kontrolü olduğunu söyledi güya aldığı rüşveti hak edecek neyse 22 saat sonra sabah 4 te bir sevinç kapıkuledeyim.6 ülke geçtim hiç sıkıntı yok arabayı soranbile olmadı.ama benim canım memeleketim büyüklüğünü gösterdi araba ile giremezsin tr ye geri dön.bende şokkk.gerekçe yurtdışında bir yıl içinde 185 gün kalmam gerekiyormuş.ya ben transit geçeceksem o zamanda teminat yatıracakmışım.arabayı bıraktık gümrüğe rezilliği anlatmaya gerek yok.işte uğruna can vereceğimiz canım türkiyem bu

  18. celalettin kardeşim,yaşadığımız ülkelerdeki kurallara hepimizin nasıl bi gayretle uymaya çalıstığımızı anlatmaya gerek yok sanırım çünkü elin oğlunun affı yok burada yazan herkes biliyor bunu.tıpkı yaşadığımız ülkeler gibi vatanımız türkiyenin de kuralları var,ve bu 185 gün kuralı tüm ülkelerde geçerli (AB),bi zahmet vatanının kurallarını da öğren ve onlara da uymaya çalış önce.vatan için can verme meselesi öyle şartlara bağlanmaz…aynı muameleyi alman polisi yapsa ya da gümrügü eminim kendini suclardın.ama ne yazık ki kendi vatanımızı suclamak çok kolay geliyor herkese.neyse ben konuyu dağıtmayım herkese hayırlı yolculuklar.Allah korusun herkesi

  19. iyi günler arkadaslar;
    ben de araba ile Almanya Bremen´den Istanbul´a gitmek istiyorum. Allah´in izniyle bu ilk yolculugum olacak (soför olarak erkek kardesim de yanimda). Hic bir bilgim yok bu konu hakkinda. Acaba yardimci olabilir misiniz? Neler yapmam gerekli ve hangi ülkelerden gecmem gerek? (Ayrica ben türk vatandasiyim)
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler…

  20. Selam Tüm gurbetçilere! Aydan ben bu sene Allah nasip ederse ilk defa yanlız olarak 20/21.07.2014 tarih gibi Münih’den yola çıkacağım. Eşlik etmek isteyenler tecrübeli abileri takip etmek mümkün.
    Benim tecrübem daha önceki senelere dayanarak bir sorun olmadı fakat ben Bulgaristan’dan geçmeyi önermiyorum. Ben Aydın’a gideceğim ve Yunanistan üzere gideceğim. Aydan senin gideceğin yol Avusturya – Villach takip edeceksin ordan Slovenya – Hırvatistan – Zagreb takip ordan Sırbistan – Belgrad takip ondan sonra ya bulgardan yada benim gibi Sırbistan-Niş Yunanistan doğru Makedonya doğru ayrılmak. Sonra Yunanistan ipsala takip- gümrük kapısı. Eşlik etmek isteyen yardımcı bilgi vermek isteyenler lütfen alatı yazacağım mail adresinden bana ulaşsın. Bu sayfayı tesadüf buldum ama süper. Ben bi kaç defa gittim ama bu sefer konvoy olarak değilde yanlız tek arabayla eşim kızım birde annem gideceğiz Allah nasip ederse.
    Abiler arkadaşlar lütfen dikkatli gidelim bulgarı gecen arkadaşlar gece geçmeyin sakın tavsiye etmem saldırı falan oluyor. Gümrükte boyun büküp benim gibi istemesenizde “komşu bahşiş 5€” verin. Daha rahat yolsa bi ton sorun. İnşallah birilerinden haber alır yada burada okurum.
    Şimdiden herkeze sağ salim gidip kazanız belasız gene gurbet ele varmayı Rabbim hepimize nasip etsin inşallah. Herkeze hayırlı yolculuklar.
    Almanya İngolstadt Şehrinden selamlar.
    Mail adresi : egeliyiz09@hotmail.de

    Kalın sağlıcakla..

  21. Ümit bey, ben mayis ayinda gidip haziranda dönecegim icin ne yazik ki Zaman olarak uyusmuyoruz… Ama tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim… Simdiden size hayirli yolculuklar dilerim… Allah kazasiz belasiz gidip gelmenizi nasip eylesin…

  22. Merhaba arkadaslar grcrn srne bulgaristan uzerinden ulkemize giris yaptim bulgaristana kadar hicbir sorun yasamadim ama bulgaristana girdikten sonrs navigasyon kurbani olabilirdiniz guncelledigim halde otobanda gidiyorum tarla gosteriyor yolu takip ettim karsima duvarla kapali tren yolu cikti vs vs bence durumunuz ve vaktiniz imkan veriyorsa yunanistan uzerinden gidin bu sene 15.05.2014 tarihinde yola cikicam ve yunanistan uzerinden gidicem yolda aracim bozuldu vs bahanrlerle durdurmak istiyenlere itimat etmeyin inanmayin hepsi dolandirici basima geldigi icin diyorum bulgari sececekler dikkatli olsun yunanistani ilk defa deniyecegim gorduklerimi zamanim olursa paylasmaya calisacagim simdiden herkese hayirli yolculuklar

    Frankfurt am main dan selamlar….

  23. slm arkadaslar ben kasselden ..sizlere sesleniyorum allahin iznilen 15,08.2014 yola cikacam ..eger bu yazmis oldum tarihde yola cikacak arkadaslar varsa ..lütfen bana ulasin 015755789167

  24. slm arkadasla Yuce rabbim nasip eder ise 01/08/2014 veya 31/07/2014 tarihinde fransa/strasborg dan yola cikacagim yalan olmasin 5 sene dir araba ile yolculuk yapiyorum butun yollari kullandim hepsinden bilgim var yok deyil ben her sene bulgardan geciyorum ve hic bir sorun ile karsilasmadim simdilik yalniz yola cikmayi dusunuyorum ( hersene oldugu gibi ) ilk giden arkadaslar isterlerse beni takip ede bilirler telefonum 00 336 79 02 17 60 bilgi almak icinde olsun araya bilirsiniz cekinmeyin fransa disindan aramak isteyenler icin yazdigim sekilde numarami aramalari yeterli olacaktir saygilar

  25. herkese selam ben 05.07.2071 de otomobil ile İtalya üzerinden Almanya Ya gideceğim. Yunanistan-İtalya arası feribot kalkış ve varış saatleri ile ortalama ücret nedir?

  26. Bulgaristan uzerinden Turkiye ye giden arkadaslara tavsiyem Polis durdurursa pasapaortunuzu istiyecek sakin vermeyin.Pasaportunuzu verirseniz bu sefer geri vermek icin rusvet istiyor. Yunanistan da hic polis gormessiniz.

  27. Herkese selamlar. 23.05.2014 tarihinde Almanya Bielefeldden Türkiyeye gitmeyi planliyorum. Ilk defa araba ile gidecegimden bu tarihlerde gidecek olanlar varsa eslik etmek isterim.

    alibasunal@gmail.com

  28. Arkadaslar herkese merhaba.

    Lutfen gercekten bilen biri cevaplarsa cok memnun olurum.
    benim iki sorum var. ilkini soruyorum..
    ben ilk defa araba ile turkiyeye gidecem bu yaz , hollandadan tom tom via 135 yeni ve tam guncel navigasyon ile. yalniz turkiye dahil bazi ulkelerde kapsamasi tam degilmis bu dogrumu ? yani yazdigim zaman tr deki adresi aliyor ama emin degilim kaybetmeden goturebilecegine.

    Ikinci sorum soyle..
    benim esimin hollanda oturum karti var ve turk pasaport ve kimlik. bulgaristan uzerinden yani o totadan gittigimiz zaman herhangi bir ulkede vize sorunu varmi ?

    herkese simdiden cok tesekkur ederim. allaha emanet olun.

  29. Sevgili Türkiye Yolcuları,

    umarım bu yaz sezonunda Türkiye’ye giderken ve gelirken güzel vakit geçirmişsinizdir.

    Yol boyunca yaşadığınız deneyimleri bizlerle burada paylaşabilirsiniz.

    Teşekkürler.

  30. selam arkadaslar,
    bu sene 26.06.2015 de insallah kismet olursa Türkiyeye araba ile gidecegiz Ailece.Eger ayni tarihte cikan olursa beraber bu yolla asabiliriz.ilk defa gidiyorum Arabayla

  31. muhsin ben bu tarihte bende bir arkadasimla arabayla fillandiyadan gitmeyi dusunuyorum aceba hangi guzergahi tavsiye edersiniz

  32. Slm arkadaslar, biz ilk defa ailecek arabayla Turkiyeye gidecegiz. Italyadan arnavutluga gecip ordan yunanistan ve Turkiyeye giris yapmak istiyoruz. Cunku esim makedonya ve bulgardan gitmek istemiyor… Cocuklarimiz kucuk diye ya bisey olursa diye endise ediyor. Benim size sormak danismak istedigim konu sizin arnavutluk hakkinda bilginiz..
    Arnavutluk ne kadar guvenli?

    Cevap verirseniz cok sevinirim. Biz hollandadan cikacagiz…

  33. Merhabalar,

    Arnavutluğu bilemiyorum ancak ben Almanya’dan Türkiye’ye giderken Makedonya üzerinden gitmiştim. Sırbistan’dan sonra Makedonya oradan da Yunanistan’a geçmiştim. Belgrad, Selanik arasını Üsküp’te akşam yemeği yedikten ve şehri biraz gezdikten sonra 10 saat gibi bi sürede almıştım, normalde sınırda ve otoban giriş çıkışlarında bekleme olmassa 7 saatte gidebilir bu mesafe. Üsküp’te çok Türk var, caddelerde İstanbul’daki gibi camı silen çocuklar vardı, para vermediğim için biraz agresif davrandıklarını hatırlıyorum, cama vurmuşlardı sonra bastım geçtim.

    Bulgaristan’a girmenizi bende hiç önermem, yollar kötü ve dar, aynı zamanda sınırda üç kağıt yapıyorlar. Yunanistan sınırında da üçkağıtcılar var sizden Türkçe düzgün bir dille 5 euro para isteyecekler. Yolculuğa çıkmadan önce yeşil sigorta poliçenizin yanınızda olduğundan emin olun. Ülkelerin para birimlerine sahipseniz otobanlarda daha az ücret ödersiniz.

    Şimdiden iyi yolculuklar.

  34. h.serdar
    Münih-Istanbul hangi yolu tavsiye edersiniz?

    tesekürler

  35. Selam Arkadaslar ben 6 veya 7 defadir Belcika(gent ) – Turkiye arasini bulgaristandan gidiyorum cok sukur hicbir sorun yasamadim ustelik 19” luk jant ve ince tekerle yollar biraz bozuk cukurda var ama dikkat etmek gerekir tedbirli surerseniz hicbir sorun yok ve sadece OMW benzinliklerde konaklayin ve sadece oradan benzin alin. Avusturyanin tunellerini gormek ve ucret odemek istemeyenler Avusturya wien tarafindan Macar yolunu kullanabilir cok guzel otobani var ve direk sirpa giriyorsunuz. ustelik 50-60 euro daha ucuza geliyor diger alternatif yonden. (slovenya – hirvati kastediyorum ).. Dikkatli ve tedbirli oldugunuz surece siginti yasamazsiniz. En onemliside her ulkenin hiz kurallarina kesinlikle uymalisiniz bu yil sirbistanda otobanlarda fazlasiyla sivil polis var ve arabalarida son derece lux ( audi a6 son model vsvs)…Sizi arkanizdan takip edip hiza tesvik edenler olsa bile sakin gaaza gelmeyin.. sabr sabr sabr sag salim varirsiniz ins simdiden hayirli yolculuklar.

  36. Yurtdışına arabayla çıkış yapmak isteyenler için Yeşil sigorta (uluslar arası trafik sigortası) ucuza yaptırmak için özel msj atın daha ucuzu türkiyede yok.

    Otomobil : 3 aylık 90 Euro 1 aylık 65 Euro
    kamyonet: 1 aylık 65 euro 3 aylık 100 euro
    motorsiklet : 1 aylık 37 euro

    Sigorta yaptırmak isteyen arkadaşlar özel msj atabilir, sigorta yaptırdıktan sonra en geç 2 gün içinde adresinize gelecektir.

    watsapp: 05055496507

  37. selam arkadaslar ben stockholmden istanbula gitmeyi dusunuyorum temmuz yada agustos gibi 2016 arabam esimin adina esim isvec vatandasi ama turkiyede resmi nikahimiz var bende isvec vatandasi oldum ara ile giderken yanimda nikahcuzdanini götursem bir faydasi olurmu esim ucak ile ufak oglum ile gelicek araba tutuyor onu bende bir arkadasim ile gitmeyi dusunuyorum daha önce gidip gelmislere sordum bir problem olmaz dediler ama ben gidip sinirdan dönmek istemiyorum yardimci olursaniz sevinirim facebookdan bulabilirsiniz TALIP TURKELI yada mail ata bilirsiniz simdiden tesekkurler talipturkeli@hotmail.com

  38. ankaradan münühe eşim ile arabamla gitmek istiyorum yeşil pasaportluyum ne işlemler yaptırmaliyım ayrıca yollar ve güzegahlar yani hangi şehirlerden geçerek gidecegim.Yardımlarınızı bekliyorum

  39. Türkiyeden kendi aracımızla NL gittik yunanistan,makedonya kosova arnavutluk karadağ,saraybosna hırvatistan slovenya, italya, fransa,belçika veNL vardık bu ülkelerin bir kısmında konakladık, bu ülkeler hakkında söylenildiği gibi olumsuz seyler yok, kurallara uyduğunuz sürece kimse bişey yapmaz, dönüşü almanya üzerinden gerceklestirdik karayolu yolculuğu gayet iyi, yola cıkmaya korkan kişileri anlamak zor yok konvoy yapalım yok biri eslik etsin vs vs, siz nasıl Türk sünüz Türk bukadar korkarmı ama herkez kendi vatanında birbirine karsı aslan kesiliyor, dış ülkelerde herkez kuzu gibi olacak iş değil, osmanlının eserlerini görmek için balkan ülkelerini ziyaret etmelisiniz

  40. Merhabalar
    Avrupada araba sürmek için özel bir belge sahibi olmak lazım mı? ve Bodrumdan Almanyaya yolculuğunuzda kaç liralık benzin harcadınız?

  41. Türk ehliyeti yeterli, yalnız aracın yeşil sigorta kartının olması gerekiyor. Benzin için litresini ortalama 1,25 euro’dan hesap edebilirsiniz, dizel araçlar için elbette fiyat biraz daha düşük 1,05 euro. En pahalı litre fiyatı Türkiye’de en ucuz ise Slovenya’da ona göre yolculuğunuzu planlayabilirsiniz.

  42. Selamlar ben almanyadan yaklaşık 7 yıldır turkiyeye hatay istikametine hâttâ sila yolu facebook sayfa kurdum
    4 çocukla birlikte bazen birden fazla konvoy bazen yalnız ama bence en iyisi yalnız daha özgürsünüz bu yıl kimseye haber vermeden çocukları toplayıp gitmek istiyorum allahın izniyle. Güzergahın en memnun olduğum avusturya slovenya hırvatistan sırbistan bulgaristan burada yollar biraz kötü ama daha kısa

  43. Selamlar, bende ilk defa 8. ayda Fransa’dan Izmir’e yola cikmayi planliyorum, konaklayarak ve sakin bir yolculuk dusunuyorum, keyfini cikara cikara gitmek var aklimda. Ama ilk olmasi dolayisiyla biraz cekingenim, bende Yunanistan uzerinden gitmeyi planliyorum. Burda ogrendigim bilgiler cok faydali oldu, cok tesekkur ederim bilgileriniz ve paylasimlariniz icin.

  44. Slm.ben almanyadan turkiye arabayla gitmek istiyorum ama.uc ay once turkiyeden geldim ucakla..almanyada uc ay kadar kaldim.turkiye ye arabayla gitmemde her hangi bir sorun olurmu…

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.