Almanya’da Yemek Kültürü





Almanya’da yemek kültürü

Almanya’da yemek kültürü denince akla ilk gelen bir yemek olduğu söylenemez. Çünkü Alman mutfağı pek de güçlü ya da leziz bir mutfak değildir. Akıllarda kalan en bilinen Alman yemekleri, kartoffelsalat (patates salatası), currywurst (körili domuz sosisi) ve käsespätzle (peynirli erişteye benzer bir yemek) olarak verilebilir.

Alman restoranlarına gitmek isterseniz, restoranlarda arayacağınız anahtar kelime Wurstküche’dir. Bu kelimeyi gördüğünüz restoran, size Alman yemekleriyle dolu bir menü sunacaktır. Genelde domuz etinin hakim olduğu bu mutfaktan, bizim size tavsiyemiz genellikle salata ve üzerinde kızarmış soğanla servis edilen Käsespäztle’dir. Garsona siparişinizi verirken Türkçesini “keyzşipetzle” şeklinde tellaffuz edebilirsiniz.

Almanya’da sıkça Türk, İtalyan, Hint ve Çin restoranları görebilirsiniz. Döner, ülkede en çok tüketilen fast food tarzındaki yemek türüdür. Lahmacun, pide, döner ve kebap gibi isimleri hemen hemen her Alman bilir. Bu pek mümkün değildir ama yinede civarda Türk restoranı bulamassanız, o zaman tavsiyemiz bizim damak tadımıza yakın bir mutfağa sahip olan Yunan restoranlarını ziyaret etmeniz olacaktır. Ancak dikkat bu restoranlarda da bazı yemeklerde domuz eti servis edilmektedir.






MENSA

Mensa kelimesi latin kökenlidir ve masa anlamına gelir. Almanya’da okullarda, üniversiteler, işyerlerinde ve hatta halka açık yemekhanelere verilen isim Mensa’dır. Yemekleri pek beğenilmez ancak gitmeden de olmaz. Fiyatları makul olan bu yemekhanelerde, öğlen ve akşam yemekleri tabildot ve alakart şekilde çıkar. Fiyatları 1,5 ile 6,5 EUR arasında değişebilir.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.