Almanya’dan Türkiye’ye Yol – Türkiye Yolu

Evet artık Almanya’yadasınız. Uzun ya da kısa süresi ne kadar olursa olsun, tekrar güzel ülkemize Türkiyemize dönmek isteceksiniz. Nitekim bizler istedik ve bunun için farklı alternatifleri bulduk, buluşturduk zaman içerisinde kullandık, uyguladık ve anavatana, o eşsiz kokuya, toprağa yine yeni yeniden kavuştuk.

Burada da sizlerle paylaşacağız. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini eminim işinize çok yarayacak ipuçları bulacaksınız.

Almanya’dan Türkiye’ye

Herhalde Dünya’nın hiçbir ülkesinde Türkiye’ye gelmek için bu kadar seçenek yoktur. Öyle ki Türkiye’de içhatlarda dahi bu kadar farklı seçeneği bir arada bulamassınız. Otobüs ile toplu taşımayı bir kenara bırakırsak, Ankara’dan sonra İstanbul’a en çok sefer yapan şehir bir Alman şehridir. İşte seçeneklerinizden bazıları:

Havayolu

01Elbette en sık kullanılan çözüm havayolu taşımacılığı, sadece Türk Hava Yolları kendi başına Almanya’nın 9 büyük şehrinden toplam 12 büyük havalimanından Türkiye’ye hergün karşılıklı uçuşlar düzenlemektedir. Yılın her ayında uçuşlar devam etmektedir ve bilet fiyatları, sezon alımları, son dakika uçuşları vb dahil genellikle 149€ ile 699€ arasında oynamaktadır. Türk Hava Yollarından başka, Pegasus Havayolları, SunExpress, Condor, Germanwings, Air France, Austrian Airlines, Swiss Air, TuiFly, AirBerlin, Türkiye’ye uçan firmalara başlıca örneklerdir.

Karayolu

Karayolu ile Almanya’nın büyük şehirlerinden İstanbul’a olan mesafeler (Nürnberg-İstanbul) 2094 km ile (Hamburg-İstanbul) 2581 km arasında değişmektedir. Ankara’ya olan mesafeler de 2545 km ile 3032 km arasında değişmektedir. Haliyle yol bir seferde gitmeye müsait değildir. Ancak dinlenerek ya da birden çok sürücünün değişimiyle kısa molalar vererek 24 saat gibi bir sürede Türkiye’ye varmak mümkündür.

Eğer ki uçağa binemiyorsanız o zaman sizin için en konforlu çözüm otobüs yolculuğu olacaktır. Varan Turizm şirketi Türkiye’ye günlük, haftalık ve aylık otobüs seferleri düzenlemektedir. Yol yaklaşık 40-44 saat kadar sürmektedir. Ayrıntılı bilgiler ve bilet satın almak için web sitesini ziyaret ediniz www.

Elbetteki bu yolu otobüs ile de kendi hususi otomobiliniz ile de gitmek istebilirsiniz. O zaman size önerebileceğimiz bir kaç güzergah var. Temelde 3 farklı opsiyona sahipsiniz. Elbette bu opsiyonlar başlangıç noktanıza göre ufak tefek değişiklikler gösterebilir. Örneğin başlangıç noktanız Münih değil de Hamburg ise, Almanya’dan sonra Avusturya yerine Çek Cumhuriyetine girip Slovakya’ya geçersiniz. Güzergah seçerken aşağıdaki taslağı izleyebilirsiniz:

 

Almanya
Avusturya / Çek Cumhuriyeti – Macaristan – Romanya – Bulgaristan
Avusturya / Çek Cumhuriyeti – Macaristan / Sırbistan – Makedonya – Yunanistan
Avusturya – Slovenya – Hırvatistan – Sırbistan – Makedonya – Yunanistan
Türkiye

şeklindedir. Girişler Kapıkule sınır kapısından yapılacaktır. Bu yolların hepsini kullanmadık ancak en bilindik olanlarda 180km/s sürate imkan sağlayan otoyolların olduğu bilinmektedir. Elimize henüz ücretler ve vergiler hakkında henüz yeni bir bilgi gelmedi.

Berlin-Ankara güzergahını daha büyük haritada görüntüle

Size önerimiz Avusturya’ya girer girmez ve çıkmadan hemen önce deponuzu doldurmanız nitekim benzin fiyatları Avusturya’da bir çok ülkeden daha ucuzdur.

Bazı forumlarda ve internette gördüğümüz üzere Almanya’dan Türkiye’ye giderken Bulgar polisi bahşiş istiyormuş. Bu bahşişte pasaportun içerisinde bir adet 5€ gibi bir ücretmiş. Elbette bilgi kaynağı ve doğruluğu konusunda bir garanti vermiyoruz ama bizlerinde kulağına gelen bu yönde haberler.

Demiryolu

Almanya’dan trenle Türkiye’ye gitmek. Almanya’nın her hangi bir noktasından başlayan yolculuğunuz muhakkak Münih merkez tren istasyonu üzerinden İstanbul’a doğru yol alacaktır. Dolayısıyla sizlerle ilk önce Münih, İstanbul arası tren seferi bilgilerini vermenin faydalı olacağını düşünüyoruz.

Münih’ten İstanbul’a gitmek gerçekten kolay çünkü sadece ve sadece 2 sefer tren değiştirmeniz gerekiyor. Bunlardan ilki Viyana’da Batı Tren İstasyonunda -Wien Westbahnhof- diğeri iste Sırbistan’ın güneyinde yer alan Nis tren istasyonundadır. Münih-İstanbul yolcuğunun toplam süresi 39 saat 23 dakikadır.

30 Haziran’da Münih’ten İstanbul’a gitmek istesek bakın güzergahımız nasıl olacaktır.

‘München Hbf’ Perşembe, 30.06.11 kalkış saati. 15:27 peron no. 11 tren no. RJ 69
‘Wien Westbahnhof’ Perşembe, 30.06.11 varış saati. 19:44
‘Wien Westbahnhof’ Perşembe, 30.06.11 kalkış saati. 19:54 peron no. 6 tren no. D 347
‘Niš Railway Station’ Cuma, 01.07.11 varış saati. 12:00
‘Niš Railway Station’ Cuma, 01.07.11 kalkış saati. 12:35 tren no. D 491
‘Istanbul Sirkeci’ Cumartesi, 02.07.11 varış saati. 07:50

Fiyatlar ve daha fazla bilgi için Deutsche Bahn sitesini ziyaret edebilirsiniz www.

Denizyolu

Direk deniz yolu ile sefer malesef yoktur, kuzey denizinden başlayan bazı yolcu gemileri (yelkenli ya da trans atlantic) istanbul’da demirlemektedir. Bir ya da daha fazla gün İstanbul’da kalıp yoluna devam etmektedir. Eğer denizyoluyla arabanızı Türkiye’ye getirmek istiyorsanız, İtalyan Ancona kıyısından İzmir çeşmeye feribotlar hareket etmektedir.

Cumartesi akşamı 20:30 gibi başlayacak olan yolculuğun Salı sabahı 06:30 saatinde Türkiye’ye varacaktır. İtalya üzerinden başlayacağınız feribot seferlerinde Yunanistan üzerinde bir aktarma yaparakta Türkiye kıyılarında noktalamak mümkündür.

Feribot yolculukları için Marmara Lines adresine göz atabilirsiniz. Nitekim yaptığımız araştırmalara dayanarak söylüyoruz bu sene yani 2011’de Türkiye’ye giden direk feribot hatları kaldırılmıştır.




11 comments

  1. Benim arabam var yol arkadas ariyorum türkiye arabayla gitmek istiyorum
    Telim 017662273727

  2. Ne zaman gideceksiniz. Hangi sehirdesiniz. Ben de temmuz sonu agustos basi gitmek istiyorum. Stuttgart- istanbul . Uyar mi?

  3. izmirden almanya köln veya düsseldorf tarafına araba ile giden varmı agustos ayı sonuna kadar ..yol arkadaşı almak istermisiniz

  4. Eylül ayının başında Türkiye ye gidiyorum gelmek isteyen varsa gelebilir mümkünse ehliyetli olsun

  5. 22.11.2018 turkiye ye gitmek istiyorum yol arkadası arayan varmı?? arac kullana bilirim benzinede yardımcı olurum +4915738030655

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.