Almanya’da Banka Seçimleri

Almanya’da Banka Hesabı Açtırmak İstiyorum

Almanya’ya mı geldiniz? Bir süre burada mı kalacaksınız? Haliyle bir banka hesabına ihtiyacınız olacak, maaş, burs, transfer ödemelerinizi almak ve gündelik, aylık giderlerinizi (internet, televizyon, telefon, kira, süpermarket vb.) ödemek için bir banka hesabına sahip olmalısınız.

Hangi Banka Daha Avantajlı?

Bu soruyu biraz açmak gerekir, genelde Türk kafa yapısıyla düşünmek gerektiğinde avantajlı banka demek en az masrafı alan ya da tüm hizmetleri bedava veren bankadır.

Öğrenci misiniz?

Henüz 30 yaşınızdan gün almadınız mı? o zaman hemen hemen her banka size ücretsiz bir hesap olanağı sunacaktır. Ancak öğrenci statünüz kalktığında ya da 30 yaşınıza girdiğiniz zaman otomatik olarak aylık 5 ile 15 euro arası ücretler hesap özetinize yansıyacaktır.
– Kreissparkasse ve Deutsche Bank bu bankalardan, benzer şekilde Commerzbank, BW-bank, Volksbank vb. aynı şartları sunmaktadırlar.

Eğer hiçbir şekilde ücret ödemek istemiyorum diyorsanız o zaman başvurabileceğiniz belli bazı bankalar mevcut.
– Deutsche Kredit Bank bunlardan biri ancak Alman vatandaşı değilseniz hiç boş yere başvuru yapmayın çünkü mutlaka reddeceklerdir, hem de herhangi bir neden göstermeksizin.

Kişisel tercihim hele bir de maaş ya da burs gibi aylık sabit yatan bir tutar mevcutsa o zaman ing-diba.de hesabınızı açtırın, ing-diba.de üzerinden “Konto eröffnen”e tıklayın ve başvurunuzu yapın! Bu banka size bir sürü avantaj sağlayacaktır.

– Almanya genelinde kullanılan ATM’lerin %90’ından ücret ödemeden para çekebilirsiniz.
– verecekleri VISA kart için hiçbir şekilde yıllık ücret ödemessiniz
– banka hesabınız ücretsizdir ve banka hesabınızdan yapacağınız tüm işlemlerde ücretsizdir
– internet ve telefon bankacılığı opsiyonlarıda ücretsizdir
– eğer maaş, burs vb. gibi bir geliri ilk 2 ay bu hesabınıza yatırırsanız size 75 euro armağan edecekler

Kısacası hesabınızı açtırın güle güle kullanın. ing-diba.de

Türkiye’ye en hesaplı şekilde para göndermek için Azimo‘yu kullanmanızı tavsiye ederim. Hızlı şekilde kayıt olup isterseniz banka hesabınızdan, isterseniz kredi kartından Türkiye dahil dünyanın bir çok ülkesine (hemen hemen) ücretsiz şekilde para göndermek için Azimo hesabınızı açtırın.

İlk kullanımda yaklaşık 10 euro gibi bir ikramiye veriyor ve 2.99 euro olan gönderi ücretini almıyorlar. Elbette kur farkından kazanıyorlar ama eğer çok yüklü miktarlarda para gönderemiyorsanız bu farkı anlayamacaksınız. Örneğin bugün 02.11.17 ve 1 euro serbest piyasada 4.45 TL olarak görünüyor. Türkiye’ye 1000 euro göndermek isterseniz, ve bunu euro hesabına yaparsanız. Hesaba yatan ücret 997.1 euro olacaktır. Eğer TL olarak göndermek isterseniz size gösterilecek olan kur 4,39 TL yani 4445 TL yerine 4390 TL gönderilecek, aradaki fark 55TL. Bu parayı banka aracılığıyla göndermeye kalkarsanız, ödeyeceğiniz vergi ve ekstra ücretleri hiç saymaya bile gerek duymuyorum.

Kısacası hesabınızı açtırın güle güle kullanın. Azimo

Join the Conversation

11 Comments

  1. Merhebalar

    Kiz arkadasim almanya’da yaşıyor ve alman vatandaşı değil turkiyeye geldiginde atmler den veya banka subelerinden ucretsiz eu nasil cekebilir böyle bir olanak varmi?

    Acil yardimlarinizi bekliyoruz

  2. hmm müşterisi olduğu bankaya bağlı biraz, eğer Ing-Diba müşterisi ise sorunuzun cevabı ‘evet’ euro çekebilir, masrafta ödemez. Ancak ATMlerin üzerinde € işareti var mı yok mu ona dikkat etmelisiniz.

  3. Merhabalar,

    Türkiye’de ikamet eden bir Türk vatandaşı olarak, Almanya’ya gitmeden gerekli tüm evrakları tarayıp mail atıp online olarak hesap açabilme ve kartı buraya isteme şansımız var mı? Eğer bu şekilde hizmet veren bir banka varsa işlem aşamalarını paylaşabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

  4. Merhaba Cenk Bey, bildiğim kadarıyla mümkün değil çünkü banka hesabı açtırabilmek için Almanya’da bir adres/ikamet göstermek gerekiyor, dokümanlar o adrese gönderilir. Dokümanlar geldikten sonra da postanelerde kimlik onayı yaptırmak gerekiyor. Şimdiler de online bankalar mevcut, herşey hemen hemen internet üzerinden yürüyor ancak onlarda kimlik kontrolü için webcam üzerinden bir prosedür uyguluyorlar benzer çekilde oturum izni ya da vatandaşlık bilgilerini kontrol ediyorlar, kabul alınırsa hesap açılıyor.

  5. Merhabalar,
    Ben eramus amacıyla Almanyaya gideceğim ve orada paramı (€ olarak) yatırıp değer kaybetmeden çekebileceğim bir hesap açmak istiyorum. Sizce hangi bankayı kullanmalıyım ve bunun için adres göstermem gerekiyor mu?

  6. Merhaba Sena, buraya gelip adresini belediyeye kaydettirmeden hesap açmak sanirsam mümkün degil. Adres kaydini yaptirdiktan sonra ing-diba‘dan hesabini acabilirsin.

  7. Merhaba, bugün almanyadan bir arkadaşımla görüştüm, Almanya da bulunan şirketinin adına hsbc bank ta bir hesap açmasını istedim, Ancak arkadaşım hesap açma işlemi bir haftayı bulur dedi, internet bankacılığı dahil, hesap kaç gün de açılır ve internet bankacılığı kaç gün içinde verilir, Türkiye’de bu durum çok farklı 20 dk için de ikisini de alabiliyoruz, Almanya’da bu süreç ne kadar zaman alır,

  8. Dokümanlar tamamsa eğer şubeye gidildiğinde hemen açarlar hesabı, internet bankacılığı, banka kart ve şifrelerinin gönderilmesi ise 2-14 gün arasında değişebilir, ancak bu benim deneyimlerim. Onlarca banka var ve yaşanılan yere görede imkanlar artıp azalabilir.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.