Almanya’da Sigorta

Haftlichversicherung

Örneğin sırtınızda çanta bir mağazaya girdiniz, etrafınız kristal cam, kupalarla vb. hediyelik eşyalarla dolu. Siz dikkatsizce sağa sola dönerken, sırt çantanız kristalleri bir bir yere dökerken ardı ardına gelen tuzla buz sesleri, hem sizi hem de mağaza sahibini oldukça üzeceğe benziyor. Zarar 1500 euro, malesef. Bu durumda ne yapacaksınız?

Eğer Haftlichversicherung yaptırdıysanız zamanında çok da kaygılanmanıza gerek olmayabilir, nitekim sizin yerinize yaptırdığınız sigorta zararı karşılayacaktır. Bu tip sigortalar yıllık 40 ile 100 euro arasında değişmekte, kişi, aile ya da ev içerisinde oturan kişileri kapsayacak şekilde yapılabilmektedir.

Kısacası bu sigorta, yanlışlıkla yaptığınız ama zararı cebinizi yakabilecek olan riskleri minimuma indirmenize yardım ediyor. Eğer çalışığınız iş yerinden size verilen anahtar, birden çok kapıyı açıyorsa mutlaka yaptırın çünkü bu tip anahtarlar kaybedildiğinde tüm kilitlerin yenilenmesine dahi neden olabiliyor. 200 adet kapıya sahip bir iş yerinde, anahtarlar ve kilitler sizi ciddi şekilde üzebilir.

Huk24.de adresinden kolayca sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Araç Sigortası

Almanya’da araç sigortası yaptırırken kullanabileceğiniz bir sürü websitesi ve dışarıda çalışan sigorta ofisleri var. Sigorta ofislerinden yaptıracağınız sigortalar bazen beklediğinizden daha tuzlu olabilir. Bu tip sürprizler yaşamamak için bizim size tavsiyemiz check24.de adresinde gidip, fiyatları karşılaştırmanız.

Almanya’da mevcut özel sigorta tipleri, internetten ve acentadan yapılan sigortalara tekabül etmektedir. Sigorta yaptırırken elbette acenta aracılığıyla yaptırdığınızda yapacağınız harcamalar internet üzerinden yaptırdığınız sigortaya nazaran daha pahalı olabilir. Bu durumun dezavantajları olduğu gibi bir çok avantajıda olabilir. Bunlardan bir tanesi acenta tarafından yapılan sigortada sahşınıza danışmanlık vermek üzere atanmış bir acenta görevlisinin olmasıdır.

Eğer olsun ben o kadarını istemem, benim istediğim sadece sigortam yapılsın ise o zaman internet üzerinden araç sigortanızı rahatça yapabilirsiniz.

Huk24.de adresinde bulunan HUK Coburg internet sigorta firması, sigorta yaptırırken bulabileceğiniz en uygun fiyatları sunmaktadır.

Sosyal Sigorta ve Sağlık

Bu sigorta tipleri genelde işveren tarafından ya da serbest meslek çalışanları tarafından bireysel olarak ödenmektedir. Genelde ödemeler sigorta firmaları ya da ilgili eyalet devletine direk yapılmaktadır. Sahip olduğunuz işe veya meşguliyete göre bu ödemeler ayda tam olarak yarım olarak ya da saat hesabı yapılmaktadır.

Bir çok farklı sigorta türünü farklı farklı firmalardan yaptırdığınızda hepsini takip edebilmek haliyle biraz zorlaşacaktır. Bu tip sigortaları tek bir yerde toplamak ve tek merkezden kontrol etmek için Clark‘ı da kullanabilirsiniz.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.