Almanya’da TV’de Sinema






Diyelim mi akşamüstü eve geldiniz, yemeğinizi yediniz. Şöyle güzelce yaslandınız arkanıza, ooh çayda hazır. Gel keyfim gel. Günün yorgunluğunu atma, işlerle dolup taşan beyninizi biraz gevşetmek için size güzel bir şanş. Ne yapıyor insanlar genelde? Evde mi? belki kitap okuyor, belki gazete ama çoğunluk Televizyon’a hapsediyor kendini. Türkiye’de diziler revaçta ama elbette filmler de oluyor ‘TV’de ilk kez’ spotlarıyla yayınlananlar ya da kıyıda köşe de kalmış çirkin dublajlılar, herneyse milyon çeşit farklı tür film.




Türkiye’de hep değişir ama saatler, kimisi 20:30’da başlatır kimisi 21:30’da hatta bazen öyle zamanlar hatırlıyorum ki örneğin film 20:48’de başlıyordu.

Almanya’da ilginçtir tüm kanallarda, o akşam yayınlanan bir sinema filmi varsa hepsi 20:15’te başlıyor. 🙂 Hafta içi, sonu, ortası, tatili, bayramı demeden yıllar yılı böyleymiş. 🙂 Düzen bu olsa gerek tüm ülke akşam, TV’de film kaçta başlayacak doğar doğmaz öğreniyor.




Bizde de eskiden haber bültenleri bizde 20:00’de başlardı. Şimdi 18:30’dan 21:30’a kadar izleyebilirsiniz. Yazıyı ilginç bulmassınız belki diye Megan Fox’un bir resmini koydum bakın ‘Jennifer’s Body’ filminden.. çok yaramaz olmuş bu kız..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.