Siz uyurken o çalışıyor…

Uykusuz geceler, ekran başında harcanan günler, atıştırmalar ve bol kafein ile geçen zamanların ürünüdür aslında SosyalGöz.com. A’dan Z’ye her ayrıntısında, her noktasında emeği vardır, şirketimizin her bir çalışanının. Uzun yıllardan sonra, türlü türlü engeller, zorluklar sonunda ortaya çıkan bu çözüm, bir internetten sitesinden çok çok çok daha fazlası…




Bildiğiniz, heryerde okuduğunuz gibi bizim zamanımızın adı bilgi çağı. Bilgiyi en iyi şekilde anlayan, yorumlayan, öngören ve çözümleyenlerin zamanı. Geleceğe atılan her adımda, geçen her saniyede bunun bir parçası olmak adeta bireylerin, grupların, halkların bir zorunluluğu haline gelmiş durumda.

Artık insanlar ellerine defter kalem kağıt alıp, kapı kapı dolaşıp soru sormuyor, yanıtlarına cevap beklemiyor. Tersine ofislerinde oturuyor, sosyal medyaya kulak verip, haberler, olaylar, gelişmeler karşısında insanların neye karşı, ne gibi tepkiler verdiğini anlamaya çalışıyorlar. Bunu bir zaman penceresi içinde yapıp, o süre zaafında gerçekleşen olayların kendilerine olan pozitif ve/veya negatif olan etkilerini inceliyorlar, değerlendiriyorlar ve geleceğe dair yeni öngörülerde bulunabiliyorlar.




SosyalGöz.com Infografik Mantis Seçimler 2015SosyalGöz.com ile de yapmak istediğimiz şey temelde buydu ama biz bununla da yetinmedik, hergün üzerine biraz daha koyduk, günden güne biraz daha koymaya çalışıyoruz.

Örneğin son seçimlerde, Türkiye sınırları içerisinde üretilen ve tüketilen sosyal medya kaynaklarını, gece-gündüz kesintisiz şekilde SosyalGöz.com ‘u kullanarak inceledik. SosyalGöz.com ‘un sağladığı üstün özellikleri kullanarak bu süre zaafında muhteşem çalışmalar ortaya çıkardık.




Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de BTHaber.com internet sitesi ve BThaber dergisinde yayınlandı. İsteyenler aşağıdaki link’e tıklayıp, araştırmayı inceleyebilirler.

SosyalGöz’ün hızlıca ürettiği veriler, üzerinde çalışarak ortaya çıkardığım bu infografik hakkında güzel şeyler duymak gerçekten tarifsiz bir his. Açık konuşmak gerekirse, grafik tasarımcısı ya da benzer uygulamaların internet kullanıcılarından değilim. Ama işte genel insan psikolojisi ağırlıklı olarak alıştığı şeyleri görmek, denemek, kullanmak istiyor. Ben bu grafiği yaratırken, SosyalGöz.com ‘un sağladığı veriler ve bu verilerin yasal kullanım izinlerini referans olarak aldım, umarım sizde beğenirsiniz.



Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.