Almanya’da Günlük Yaşam


Festivaller

Almanya’da hemen her bölgede, hemen her ay bir festivale katılma şansını yakalabilirsiniz. Geleneksel, bölgesel, tarihi ve modern festivallerin yapıldığı bu bölgelerden ve festivallerden sizlere bir kaç tane örnek vermek istiyoruz. Daha fazlasını öğrenmek isterseniz ya da duyduğunuz bir festival hakkında bilgi talep etmek için lütfen facebook sayfamıza görüşlerinizi ve isteklerinizi yazınız.

Karneval

Almanya’da karnaval, en çoşkulu şekilde karnavalların kaleleri olarak bilinen 6 şehirde kutlanmaktadır. Bu şehirler, Köln, Düsseldorf, Mainz, Bonn, Aachen ve Koblenz’dir.

Karnaval zamanlarına kadar hazırlık yapan okullar, vakıflar ve organizasyonlar, karnaval zamanında performanslarını sergilerler. Karnaval katılımcıları, farklı kostümler giyinerek, sokaklarda, şehir merkezlerinde eğlenirler. Şehirdeki tüm eğlence mekanları karnaval için farklı kıyafetler giyinen katılımcıları ağırlarlar. Örneğin, Köln Karnevalı yaklaşık 1 hafta sürmektedir, bu süre zaafında Avrupa’nın ve Almanya’nın çeşitli yerlerinden turist akınına uğramaktadır. Karnaval’a katılmak için aylar önceden yerinizi ayırtmanız gerekmektedir, aksi taktirde şehir merkezine 30km yakında bir otel bulursanız kendinizi şanslı sayabilirsiniz.

Oktober Fest

Türkçe adıyla Ekim Festivali, her yıl güz aylarında iki hafta boyunca Bavyera eyaletinin baş şehri Münih’e yakın, binlerce kişinin sığabildiği çadırlarda kutlanmaktadır. Bavyera eyaletinin büyük şehirleri olan Münih, Nürnberg, Regensburg ve Ausburg’da her sene festival zamanı ilginç etkinlikler, yerel kıyafetler ve litrelik bira bardakları ellerinde eğlenen milyonlarca katılımcı görmek mümkündür. 1810 yılından bugüne kadar kutlanan gelenek tamamıyle bir halk festivaline dönüşmüştür, eyaletin ileri gelen aileleri tarafından kurulan çadırlar için özel olarak büyük bir arazi şehir tarafından boş bırakılmıştır.

Oktober Fest’e kutlamaların yapıldığı asıl çadırlarda katılabilmek için rezervasyonunuzu en geç 8 ay önceden yaptırmanızda fayda vardır. Son yıllarda katılımın iyiden iyiye artışından dolayı artık bu süreler de dahi çadırda oturacak yer rezervasyonu yaptırmak zorlaşmaya başlamıştır. Festivale katılımın uluslararası düzeylerde olmasından dolayı otellerde yerlerinizi garanti altına almanış şarttır. Aksi taktirde, civar köyler ya da şehrin kötü kısımlarında konaklama imkanınız bulunur. 2010 yılında 6,4 milyon katılımcıya ev sahipliği yapan festival aynı zamanda 200. yaşını kutlamıştır. 2011 yılındaki festivalin tarihleri 18 Eylül’den 4 Ekim’e kadar olacaktır. Daha fazla bilgi için [www].

Rutenfest

Rutenfest, Almanya’da Baden Württemberg eyaletinin şehirlerinden biri olan Ravensburg’da Temmuz ayında toplam 4-5 gün kutlanır. Tıpkı diğer Alman festivalleri ve gelenekleri gibi bira festivalin değişilmez içeceğidir. 2011 yılında 22-26 Temmuz arasında kutlanacak olan festival için yerinizi 3-4 ay öncesinden ayırmanız önemlidir. Daha fazla bilgi için [www].

Rock im Park

Rock im Park, her yıl geleneksel olarak yapılan bir müzik festivalidir. Genellikle yaz aylarının başlarında yani Haziran gibi yapılmaktadır. Festivalin değişilmez mekanı olan şehir, Bavyera eyaletinde yer alan Nürnberg şehridir. Bu senede 1-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 3 günlük Rock Müzik festivali ‘Rock im Park’ için daha detaylı bilgi festival web sitesinden edinebilirsiniz. Daha fazla bilgi için [www].

Alisveris

Almanya’da faaliyet gösteren, hemen hemen her şehirde rastlayabileceğiniz, temel tüketim ve gıda ürünleri satan süpermarketlere örnekler verelim.

Özellikle real ve Kaufland marketlerinde Türkiye bölümleri bulabilirsiniz. Bu bölümlerde Türkiye’den bildiğiniz büsküvi, çikolata üreticilerinin mamüllerini, benzer şekilde zeytin, peynir, sucuk, salam, sosis gibi temel tüketim mallarını bulabilirsiniz. Türkiye’ye deki gibi lezzetli olmasada bulgur, pirinç, helva, çay vb. ürünleri de bulabilmek mümkündür. İyi alışverişler.

Eğer lahmacun, döner yemek isterseniz, dondurulmuş gıda reyonlarına bakmanızı öneririz. Turkische Pizza ya da Döner Brot adı altında yiyecek maddelerini bulabileceksiniz. Afiyet olsun.

Aldi, Edeka, Kaufland, Lidl, Marktkauf, Netto, Pennymarkt, real;, Tengelmann, Rewe

Almanya’da faaliyet gösteren, ağırlıklı olarak kosmetik ürünleri satan süpermarketlere örnekler verelim.

dm markt, Müller, Rossmann, Schlecker

Almanya’da faaliyet gösteren ve elektronik tüketim ürünleri satan süpermarketlere örnekler verelim.

MediaMarkt, Saturn, Euronics, Conrad

Almanya’da faaliyet gösteren ve ev eşyaları, inşaat ve yapı malzemeleri satan süpermarketlere örnekler verelim.

Bauhaus, Hornbach, Ikea, Praktiker, Toom

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.