Almanya’da İnternet’ten Alışveriş

Haftada bir kere alışveriş yapıyorsunuz ve tamam online alışveriş nedir artık A’dan Z’ye söz sahibisiniz. Tebrikler… Peki ya size bir sorum var, hiç Cashback diye birşey duydunuz mu?

Internet’ten alışveriş yapmak artık dünyanın hemen hemen her ülkesinde insanların vazgeçilmezlerinden oldu denebilir. Sıcacık evinizin rahatlığında binlerce online mağazadan alışveriş yapabiliyorsunuz ve aldığınız ürünleri 14 gün boyunca mazeret bildirmeden dahi (bazı online alışveriş sitelerinde mevcut, örneğin Amazon) geri gönderebiliyorsunuz.

Madem duymadınız ben anlatayım. Cashback bir nevi süpermarketlerdeki, benzin istasyonlarındaki puan toplama sistemi gibi bir sistem, ancak puanları puan olarak değilde direk TL/$/€ para birimlerinde alabilirsiniz.

Bu Cashback istelerinden Almanya’da en çok üye internet mağaza üyesi olanlar iGraal ve Shoop. Bu siteleri kullanarak Hotel rezervasyonu da yapabilirsiniz. Her iki sitede de Booking.com ve/veya Hotels gibi internet servisleri mevcut. Alışveriş, rezervasyon yapacağınız ya da hesap açacağınız sitelere iGraal ve/veya Shoop üzerinden gidin. Böylece yaptığınız ödemenin veya kaydın bir kısmı tekrar geri alabileceksiniz.

Bir örnek vermek gerekirse iGraal, Hotels üzerinden bugün %8 Cashback geri alabiliyorsunuz ve benzer şekilde Shoop‘da Hotels için %7 ile %5 arasında Cashback geri alınıyor. 100€’luk bir alışverişinizde 8€ bir süre sonra tekrar hesabınıza yatacaktır.

☝️ ama aslında en iyisi bu!

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.