2007 senesinde başladığımız yolculuk bugün 7 yaşını doldurdu. Bunca seneyi bir çırpıda anlatmak elbette hiç kolay değil. Yine de bir özet geçmek gerekiyordu, ben de düşündüm sonra bu Inforgraphics’i hazırladım.

Infographics_Mantis7

5 kişi başladığımız bu yolculuğa bugün 14 kişi devam ediyoruz ve umarım üzerine koyarak uzun yıllar boyunca devam edeceğiz. Mantis, 2007’den bu güne birçok başarıya imza attı. Sahip olduğumuz enerji ve iş ortaklarımızla oluşturduğumuz sinerji, başarı öykülerini ardı ardına getiriyor.

Tübitak destekli ulusal projelerimiz, Türkçe Arama Motoru (Mantam), Sanal Dedektif (Mansad) ve Türkçe Ses Tanıma ve tr2en Çeviri Bulutu (Manses) tamamlandı. Eureka’nın eurostars programıyla desteklenen projemiz Sakuwassa hakkında daha öncede bir yazı yazmıştım. Sakuwassa projesinin manevi değeri diğer projelerimizden biraz daha fazla olabilir çünkü Sakuwassa koordinatörü ve önereni Türk olan ilk eurostars projesi olarak tarihe geçti.

Bunun dışında halen devam eden Itea 2 projelerimiz Afet Kontrol ve Yönetim Sistemi (DiCoMa) ve Virtualization of Smart Cards (ViSCa) ile diğer bir Tübitak destekli ulusal projemiz Elektronik İtibar Yönetimi ve Analizi (e-itibar) hızla devam ediyor.

Mantis_Projeler_2014

Sırada bekleyen Itea 2 projelerimiz ‘Water-M, ModelWriter, DART, C3PO, SDGear, MACH’ ve Era-Net Transport projemiz ‘Green Trevelling’ de yakında web sayfalarımızda yer bulacaklar, ilerleyen aylarda bu projeler hakkında bende blogumda yeni yazılar yazacağım.

Bu yazıyı bitirmeden geçen aylarda piyasaya sürdüğümüz son ürünümüz SosyalGöz‘den bahsetmek istiyorum. SosyalGöz bireyler, özel firmalar ve kurumlar için hazırlanmış bir web servisidir. SosyalGöz, amacı sosyal medyayı aramak, incelemek, analiz etmek ve kullanıcının tanımladığı sınırlar çerçevesinde gözden kaçırılmaması gereken tüm detayları kullanıcının dikkatine sunmak olan bir üründür.

SosyalGöz kullanıcıları facebook, Twitter, YouTube, Instagram vb. gibi önde gelen sosyal ağları, Google, Yandex, Yahoo! vb. gibi önemli arama motorlarını, ekşisözlük, uludağsözlük vb. gibi popüler forumları, önemli haber siteleri ve portalları ve tüm bunlara ek olarakta kullanıcının kendi belirleyeceği siteleri izleyebilen bir araçtır. SosyalGöz, en güçlü ve güncel, yapay zeka ve veri madenciliği algoritmalarını kullanarak, kullanıcılarına en doğru, tutarlı bilgiyi, kullanıcılarına çaba ve zaman harcatmadan sunmaktadır. Yüksek performanslı depolama ve analiz yöntemleri sayesinde terabytelarca büyük verileri çok hızlı ve verimli şekilde işleyebilmektedir.

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde haftalık olarak SosyalGöz.com sitesinde yayınladığımız seçim analizlerini Mart ayı için bir araya getirerek, aşağıdaki Infographics’i de sosyal medya kanallarımız sayesinde sizlerle paylaşmıştık. SosyalGöz ve diğer tüm ürünlerimiz için web sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Infographics_SosyalGoz_30Mart

Şirketim Mantis, projeler ve ürünler hakkında bilgi almak, görüş paylaşmak ve soru sormak için sosyal medya kanalları Twitter, facebook ve Linkedin‘i kullanabilirsiniz. Yine bu kanalları kullanarak, en hızlı şekilde, açılan pozisyonları öğrenebilir, iş fırsatlarını yakalayabilirsiniz.

İlginize şahsım ve şirketim adına teşekkür ederim.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.