Umwelt Zone = Çevre Pulu (Bölgesi) nedir?

Hava kalitesini iyiletirmek amacıyla Alman eyaletlerinde havayı temiz tutmak üzere zararlı madde salınımını azaltmaya yönelik çok çeşitli tedbirleri barındıran planlar hazırlamaktadır. Çevre Bölgeleri’nin (Umweltzone) oluşturulması bu tedbirler arasındadır. Çevre Bölgeleri özellikle yüksek emisyona neden olan araçların giremeyecekleri bölgelerdir. Bu yönde kısıtlamalar getirmek suretiyle Çevre Bölgeleri’nde havadaki kirliliğin öncelikle ve hızla azaltılabilmesi beklenmektedir. Bu kısıtlamalar ayrıca genel olarak bizleri araçlarımızı modernleştirmeye ve daha çevre dostu yapmaya teşvik edecektir.

Etiketler

Kırmızı etiket, Euro 2 dizel taşıtlar ile sonradan dönütürülmü Euro 1 dizel taşıtlar için ön görülmüştür (Zararlı Madde Grubu 2).
Sarı etiket, Euro 3 dizel taşıtlar ile sonradan partikül filtresi takılmış Euro 2 dizel taşıtlar verilir (Zararlı Madde Grubu 3).
Yeşil etiket ise, en azından atık gaz standard Euro 4’ün koşullarına uyan ya da Euro 3 standardına uygun olan ve yüksek performansı partikül filtresi takılı bulunan dizel taşıtlara ve benzinli ve katalizatörü düzenlenmiş bütün taşıtlara (istisna: az sayda yalanm tatlar) verilir (Zararlı Madde Grubu 4).

Etiketler nereden alınır?

Etiketinizi Trafik Ruhsat Daireleri’nden (Kfz-Zulassungsstelle) alabilirsiniz. Ayrıca Teknik Denetim Daireleri (Technische Prüfstelle) ve resmi onaylı denetim kurumları ve atık gaz incelemeleri yapmaya yetkili otomobil tamirhanelerinde etiket bulunmaktadır. Etiketlerin fiyat yaklak olarak 5euro’dur.

Detaylı bilgi için bu web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.