Yapacağınız olası ödemeler ve zaman aralıkları

Almanya’da yaşarken tıpkı Türkiye’de yaşarken yaptığınız gibi belli başlı ödemeler yapmak zorundasınız, belli başlı ödemeler derken bir nevi sabit giderlerden bahsediyoruz. Örneğin, artık evinize taşındınız ve olağan bir şekilde işinize gidip duruyorsunuz. Artık sabit şekilde size ya da yaşadığınız mahile gönderilen faturalar mevcuttur. Bu fatular genelde nedir?

Ev Giderleri:

Miete – Kira: Aylık ya da dönemlik olarak ev sahibinin verdiği banka hesap numarasına yatırılır.




Nebenkosten – Sabit ev giderleri: Elektrik, su, atıksu vb. gibidirler, yine aylık ya da dönemlik olarak ev sahibinin verdiği banka hesap numarasına yatırılır, genelde ücret kira ile birlikte yatırılır.

GEZ Die Gebühreneinzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten – bir nevi TRTnin aldığı vergiler gibi – aylık olarak 6 ile 18 euro arasındadır, verilen doküman doldurulur ve kurum ücreti otomatik olarak banka hesabınızdan çeker.



güncelleme 27.04.2015: GEZ Gebühr adı altında geçen bu vergilendirme sistemi artık tüm ev sahiplerinden alınmaktadır. Evinde televizyonu, radyosu ya da bilgisayarı olsun olmasın herkesten aylık 18 euro civarında bir ücret tahsil edilmektedir. Bu konu hakkında başvuracağınız, yaşadığınız evin kaydını yaptıracağınız adres http://www.rundfunkbeitrag.de ‘dir.

– Internet und Telefon kosten – Internet ve sabit telefon: Bu giderler elbette yapacağınız firma anlaşmalarına bakar, örneğin o2 ile 15 eurodan 75 euroya kadar tarifeler yapabilirsiniz, para genelde firma tarafından verdiğiniz hesap numarasından direk olarak geçilir.

– Fernsehen – Televizyon: bağlantı ücretidir, Sky gibi bir uydu bağlantısına geçmek isterseniz 30 eurodan başlayan fiyatlarla değişik aboneliklere sahip olarabilirsiniz, ödemeler yine otomatik olarak hesabınızdan gerçekleşir.



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.