Hamburg’u gezmek

Madem Almanya’ya geliyorsunuz başka ülkelere gitmenize gerek yok. Hamburg’dan başlayacaksanız geziye o zaman mutlaka Hamburg’u gezin çok güzel yerler var.

Ben buradan size bir kaç öneri yazmaya çalışayım.

Hamburg Sanat Müzesinde çok güzel sergiler oluyor, gelmeden 1-2 hafta önce bakın http://www.hamburger-kunsthalle.de/

Hamburg’a gelince zaten Rathaus (city hall) ve çevresini gezersiniz.

Rathaus’a 10-15 dakika yürüme mesafesinde St. Nicolas kilisesi var. Kilisenin kulesine çıkıp tüm şehri tepeden izleyebilirsiniz. Hamburg II. Dünya Savaşında bir gece boyu bombalanmış ve tüm şehir yanmış o gece 50000den fazla insan hayatını kaybetmiş. Kilisenin içerisindeki müzeyi gezebilirsiniz, genelde herşey o konuya odaklanmış.

Hamburg Almanya’nın en büyük liman kenti olduğundan mutlaka tekneyle bir Elbe turu yapmalısınız.

Şehrin içinde bir bölüm var, HafenCity (liman kenti) diye geçiyor oraları gezin, kırmızı tuğladan yapılmış bir sürü bina kanallarla ayrılmış. Aynı bölgeye Emporio diye bir bina var, zaten göreceksiniz en yüksek bina, tepesine Fazıl Say çıkıp piyano çalmıştır. 🙂

Eğer model trenler ilginizi çekerse, kesinlikle Miniatur Wunderland’a gidin, süper! Bir sürü Avrupa ülkesinin model model uygulamaları var. 5-10 euro bir giriş ücreti vardır, görmeye değer. Hemen Miniatur Wunderland’ın yanında çok ünlü bir cafe var, ilginç bir ortamı vardır, her yerde kahve çuvalları falan var, kahveleri direk orada öğütüyorlar. Değişik bir hikayesi vardı, ben şimdi unuttum ama siz gidince öğrenip, hafızamı tazelersiniz.

Şehrin içerisinde savaş zamanından kalmış Bunker’lar (uçaksavar) var ben ilk gördüğümde tüylerim diken diken olmuştu. Gidip onların içerisini gezebilirsiniz.

Hamburg’un ünlü redlight bölgesinin adı Reeperbahn oraya gidip görebilirsiniz bir gece, ama bazı hikayeler duydum, yanınıza kadınlar oturursa içki ısmarlamayın, 100er 200er giydiriyorlarmış.

Gece hayatının en canlı olduğu yerinin adı ‘Schanzenviertel’ orada eğlenebileceğiniz güzel barlar, diskolar var. Size tavsiyem ‘die herren simpel’ diye bir bar var, cuma ya da ctesi günü oraya gidip mutlaka ‘Mojito’ içmeniz!

Bir kaç tane restoran önerebilirim. Güzel bir brezilya restoranı biliyorum adı ‘panthera rodizio’ orada 35euroya falan sınırsız menüler var. Sınırsız ve lezzetli Et yemek isterseniz, mutlaka uğrayın ama rezervasyon yaptırmadan gitmeyin, yer bulunmuyor. Restoran’ın havasıda çok hoşunuza gidecek. Rathaus’un orda bir ortadoğu lokantası vardı benim gittiğim, çok güzel yemekleri vardı ama biraz tuzluydu. Gidince civardaki insanlara sorarsanız gösteriler eminim ki. Birde Rathaus’un oralarda yine çok ünlü bir cafe var, rathaus’u karşınıza alıp, sağ taraftaki sokağa doğru yürüdüğünüz de göreceksiniz. Böyle mansende gibi bir yer.

Ben şehri gezdim gezdim ama bitiremedim malesef.

Yine Hamburg’dan aklıma gelenler oldukça yazarım.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.